Smješteni smo na glavnoj šetnici u samom centru Primoštena. Restoran Galija i Apartmani se nalaze svega deset metara od prekrasne šljunčane plaže Mala Raduća s koje pogled puca na pučinu i rimoštenske otoke. Restoran ima dvije terase i zatvoreni prostor.

Restoran Galija nudi specijalitete nadaleko poznate lagane dalmatinske kuhinje. Prije svega tu su najukusnija jela od ribe i školjaka, rakova, škampi i svega onoga što nudi naše plavo Jadrnasko more. Pored toga nudimo i dalmatinska jela spravljena od mesa kao i od povrća koje se uzgaja isključivo u primoštenskom kraju. Pa tu se nadaleko poznati pršut, sir i kruh ispod peke čije spravljanje naši gosti mogu pratiti uživo.

Za kraj nudimo raznolika domaća i strana pića, a posebno bi istakli vino Babić koje se dobiva uzgajanjem autohtone sorte u čuvenim primoštenskim vinogradima u kamenu. Ovi vinogradi imaju službeni status svjetskoga spomenika ljudskom radu i njihova se slika nalazi u predvorju zgrade Ujedinjenih naroda.

U sklopu Restorana nalazi se i autohtona “etno konoba” koja je istovremeno prava dalmatinska konoba, gdje se mogu probati sva domaća jela i pića, kao i muzej u kojem se mogu naći predmeti koji su se nekada često upatrebljavali, danas služe kao izlošci.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn